6 maddede CRM Kullanmanın Faydaları

Şirketinizde bir Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) programı kullanmayı düşünüyorsanız, size gerçekten ne faydası olacağını merak ediyor olabilirsiniz. Doğru CRM programını kullanmanın şirketinize ne kadar iyi bir etkisi olacağını görüp şaşırabilirsiniz.

Müşterilerinizle anlamlı bağlantılar kurun:

Şirketinizde yapılan tüm işlerin, alınan notların, dosyaların, siparişlerin, tekliflerin ilgili müşteri ile bağıntılı bir şekilde saklanması çok önemlidir. TeamGram’a kaydettiğiniz herşeyi ilgili müşteri ile ilişkilendirebilirsiniz. Satış temsilcilerinizin müşterilerle iletişime geçmeden önce gerekli her bilgiye hızlıca sahip olmasını sağlayın.

Ekip halinde ilerleyin:

Şirketinizde iç iletişimin güçlenmesi hem ekibinizi pozitif yönde etkiler, hem de satışlarınız artmaya başlar. TeamGram, ekip halinde hareket etmeyi kolaylaştıran özellikler sunar.
Haber akışı sayesinde ekip arkadaşlarınızın üzerine çalıştığı işlerden, yaptıkları paylaşımlardan anında haberdar olabilirsiniz.
İş listesi yönetimi sayesinde ekip arkadaşlarınıza yapılması gereken işleri atayabilir ve kolayca durumunu takip edebilirsiniz.

Müşterilerinizin ihtiyaçlarını belirleyin:

Tamamlanmamış satışların nedenlerini incelemeli ve ilerideki satışlar için sorunları önceden farkedebilmelisiniz. TeamGram’ın filtreleme seçenekleri ile tamamlanmamış satış fırsatlarınızı, satış temsilcisine göre, dilediğiniz tarih aralığına göre listeleyebilir ve detaylıca inceleyebilirsiniz.

Sessizlikten Kaçının:

Müşterilerinizle iletişimin kesintiye uğraması satışın tamamlanmamasına neden olabilir. TeamGram’da yapılacak işlere hatırlatmalar ekleyebilirsiniz. Bu şekilde, takip edilmesi gereken her işin sorumlusu, hatırlatma mesajları alarak işi zamanında tamamlayabilir.

Geçmiş kayıtlara kolayca ulaşın:

Herhangi bir müşterinizle görüşeceğiniz zaman,  daha önce neler konuşulduğunu, yapıldığını bilmek size büyük bir avantaj sağlar. Özellikle de şirketinizde yeni çalışmaya başlayanların müşteri geçmişine ulaşıp, daha önce yapılan satışlarda nelerin işlediğini, nelerin işlemediğini görebilmesi gerekir. Bir CRM programı kullanarak müşterilerinizle ilgili her türlü bilgiye her an ulaşabilirsiniz.

İşlerinizle ilgili her bilgiye her yerden ulaşın:

İşlerinizle ilgili önemli bilgileri her an, her yerden ulaşabilmelisiniz. TeamGram’ın Ios ve Android uygulamaları ile ofis dışında olduğunuzda da önemli gelişmeleri takip etmeye ve aksiyon almaya devam edebilirsiniz.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook