Kısıtlı Bir Bütçeyle Satışları Arttırmanın 9 Yolu

1. Mevcut müşterilerinizle konuşun

Halihazırda iş yaptığınız müşterileriniz gelirinizi arttırmak için elinizdeki en iyi kaynaklardan biridir. İşinizi tanıyan, servis ve ürün kalitenizi iyi bilen müşterilerinize yeniden satış yapma olasılığınız yüksektir.

Eski müşterilerinize güncel ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünler sunarak, geçmişte kurduğunuz ilişkiyi iyi yönde kullanabilirsiniz.

2. Ürün ve servislerinizi bir paket haline getirin

Bir çok küçük işletme, ürünlerini tek tek satmak yerine bir paket haline getirip satmanın başarısını görmüştür. Müşteriler, paket halinde satılan ürünler/hizmetler satın almayı bir çeşit tasarruf olarak görür. Bu da sizin için satışı kolaylaştırır.

Bazı müşterileriniz pakedin içindeki 3 hizmetten birine ihtiyacı olmadığını söyleyebilir. Bu tip durumlarda paketlerinizi çok ihtiyacı çözecek şekilde esnek hazırlarsanız, başarıyı yakalayabilirsiniz.

3. Sizi tavsiye etmelerini isteyin

Mevcut müşterileriniz sizi yeni müşterilere ulaştırmak için çok değerli bir yoldur. Bir müşterinizin sunduğunuz hizmetten memnun olduğunu düşünüyorsanız, sizi tanıdıkları şirketlere tavsiye etmesini ya da ulaşılabilecek kişilerin bilgilerini isteyebilirsiniz.

Memnun müşterilerinizden sitenizde veya bültenlerinizde yayınlamak üzere deneyimlerini anlatan referans yazısı da isteyebilirsiniz. Referasnları kullanmadan önce müşterinizden izin almayı unutmayın.

4. İndirim ve zaman limitli kampanya yapın

Ürünlerinize indirim uygulamak satışları artırmak için mantıklı görünmeyebilir. Ama küçük bir indirim bile uygulamak ürünlerinizi müşterinize daha çekici hale getirebilir. Bir kampanya yaptığınızda, başlangıç ve bitiş tarihi ile birlikte satışın tüm detaylarını iyi belirleyin. Böylece kampanya bittiğinde sizinle çalışmaya devam eden müşterilerinizle problem yaşamayı engelleyebilirsiniz.

5. Dinleyin

Satışları arttırmak için en kolay göz ardı edilen taktiklerden biri müşterileri dinlemektir. Potansiyel ve mevcut müşterilerinizi dinlemek onların ihtiyaçlarını anlamak için en iyi yoldur. Açık bir iletişim olmadan, yanlış anlaşılma ve hayal kırıklıkları daha çok yaşanır. Satış ekibinizin müşterilerinizi iyi dinlediğinden, daha çok bilgi alabilmek için onlara doğru soruları sorduğundan emin olun.

6. Fiyatlarınızı arttırın

İndirimde olduğu gibi fiyatlarınızı yükseltmek de satışlarınızı arttırmak için mantıklı görünmeyebilir. Artan fiyatlar bazı müşterilerinizi tereddüte düşürebilir. Fiyatlarınızı yükselteceğiniz zaman, bunu sessizce yapmayın. Fiyatlarınızın artacağını açıkça duyurarak, müşterilerinize artıştan önce kontratlarını yenileme, eski fiyatlarla ürün alma şansı tanıyın.

Fiyatları yükseltmek yine de hafife alınacak bir aksiyon değildir, bunu yapmadan önce uzun ve kısa vadede ne gibi etkileri olacağını iyi analiz ettiğinizden emin olun.

7. Alacak durumunuzu takip edin

Alacaklarınızı iyi takip etmek, tahsilatlarınızı zamanında alabilmek, en az satış kadar önemlidir. Yeniden satış yapmadan önce müşteri ve tedarikçilerin bakiye durumunu hızlıca kontrol edin. Riskinizi daha iyi yönetin.

8. CRM kullanın

Şirketinizde satış sürecinizi ve müşteri ilişkilerinizi yönetmek için online CRM programı kullanarak kısa sürede %35’e varan ölçüde daha verimli satış yapmaya ve satışlarınızı arttırmaya başlayabilirsiniz.

TeamGram, müşteri ile tanışmanızdan alacak tahsilatına kadar tüm satış aşamalarını kolaylaştırır. Daha çok satış yapmak, satış ekibinizin işlerini hızlandırmak için güçlü özellikler sunar.

9. Sosyal medyadan faydalanın

Facebook, Twitter gibi mecralarda az bir takipçi kitleniz olsa bile, hizmetlerinizi duyurmak ve bilinirlik artırmak için sosyal medyayı kullanmak harika bir yoldur. Sosyal medyayı sadece bir satış kanalı olarak görmek yerine, müşterilerinizle açık bir iletişim hattı olarak görebilirsiniz.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook