Müşteri Adaylarını TeamGram’a Girmenin 4 Kolay Yolu

Müşteri adaylarınızı ne kadar verimli değerlendirirseniz, satış süreciniz de o kadar verimli çalışır.

Müşteri adaylarının sayısı, gerçek müşterilerden çok daha fazla olacaktır. Çözmeniz gereken ilk sorun, farklı kaynaklardan gelen müşteri adaylarını hızla ve hatasız şekilde CRM sisteminize girmek olacak. İşte bunun için dört farklı yöntem:

TeamGram’ın Müşteri Adayları Bölümünü Kullanın

Müşteri adayları değerlendirmesi için TeamGram’da ayrı bir bölüm vardır. Tanımadığınız kişileri hemen satış sürecine sokmak yerine buraya kaydedin. Bu kişilerle temas sağlayıp bütçe, yetki, ihtiyaç ve aciliyet açısından değerlendirin. Nitelikli olup olmadığına karar verene kadar müşteri adaylarını satış sürecine sokmayın.

Bir müşteri adayının durumunu nitelikli olarak işaretlediğinizde, TeamGram bunu fırsat, kişi ve şirket kayıtlarına dönüştürme seçenekleri sunar. Bu aşamada fırsat oluşturarak satış sürecini başlatabilirsiniz.

Web Sitenizdeki Bilgi Formunu TeamGram’a Bağlayın

Web sitenizdeki bilgi formu doldurulduğunda, TeamGram’ın müşteri adayları sayfasında değerlendirilmeye hazır yeni bir müşteri aday kaydının otomatik olarak oluşturulmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için kontrol panelinin müşteri adayı ayarları sayfasındaki web form sekmesine gidin.

Mobil Uygulamanın Kartvizit Tarayıcısını Kullanın

Yeni tanıştığınız bir müşteri adayının kartvizitini aldınız. Hemen TeamGram’da müşteri adayı kaydı oluşturmak için TeamGram mobil uygulamasını açın. Müşteri adayları sekmesine tıklayın. Ekranın üst tarafındaki fotoğraf makinası simgesine tıklayın ve kartvizitin resmini çekin. Karttaki bilgiler bir aday formuna aktarılır. Bu bilgilerin hangi alanlara karşılık geldiğini seçip kaydedin.

Listelerden Müşteri Adayları Oluşturun

Müşteri adayı olabileceğini düşündüğünüz bazı kişilerin isim, adres, firma, telefon gibi bilgilerini içeren listeleri endüstri katalogları gibi kaynaklardan bulabilirsiniz. Bunları bir Excel dosyasına kaydettikten sonra TeamGram’a müşteri adayı olarak aktarın. Ön görüşmelerini yaptıktan sonra nitelikli bulduklarınızı satış sürecine sokabilirsiniz. Liste aktarımı için TeamGram’ın müşteri adayları sayfasının en üstünde yer alan içeri aktarım düğmesini kullanın.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook