Satış Sürecini TeamGram ile Takip Edin!

Fırsatlar, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve satışlar konusunda çok önemli bir özellik.

TeamGram’da, satışa dönüşebileceğini düşündüğünüz her müşteri iletişimine “fırsat” diyoruz.

Yeni bir müşteri ile tanıştığınızı düşünelim. Bu yeni müşteri, daha satın alma kararı vermemiş olsa bile ilgilendiği bir hizmet/ürün varsa, şirketiniz için bu bir satış fırsatıdır.

Bir satış fırsatı yakaladığınızda TeamGram’da hemen bir fırsat oluşturun.

Fırsatlara müşterinizi, ilgili ürünleri, tutarı, satışa dönme olasılığını ve tahmini sonuçlanma tarihini girebilirsiniz. Zaman içerisinde fırsatın durumunu güncelleyip açık ve kapalı fırsatlar için rapor alabilirsiniz.

Satış sürecinizi TeamGram üzerinden yönetmek daha etkili satış yapmanıza ve müşteri memnuniyetini artırmanıza olanak sağlar.

1. Fırsatla ilgili notlar paylaşın:

Bir satış sürecinde müşterinizle telefon konuşmalarınız, toplantılarınız olacaktır. Bu görüşmeleri fırsatın altına not olarak kaydedin. Bu şekilde müşterinizle tekrar bir araya geldiğinizde hızlıca daha önceki konuşmalarınıza göz atarak müşterinize daha iyi bir hizmet sunabilirsiniz.

Notlarınıza teklifler, dosyalar, fotoğraflar ekleyerek fırsatla ilgili tüm verileri aynı yerde tutabilirsiniz.

2. İş verin, takip edin:

Ekip arkadaşlarınıza satış fırsatı ile ilgili yapılması gereken işleri atayabilirsiniz. Böylece fırsatla ilgili neler yapılıyor, kimler çalışıyor, geciken bir iş var mı kolaylıkla takip edersiniz.

3. Sipariş oluşturun:

Takip ettiğiniz fırsat, satışa dönüştüğünde tek tuşla sipariş oluşturabilirsiniz.

Müşterinizin istediği hizmeti veya ürünleri seçip siparişi oluşturun. Bu şekilde müşterinizin verdiği siparişlerin bir dökümü oluşmaya başlar. Aynı müşterinizle bir daha iletişme geçtiğinizde daha önce neler satın almıştı, ne kadara almıştı, anında bilgi sahibi olursunuz.

4. Fırsatları güncel tutun:

Satış süreci devam ettikçe, fırsatın durumu ve aşamaları değişecektir. Sipariş aldınız ve müşteriye teslim edileceği aşamaya geldiniz diyelim. Fırsat aşamasını “sipariş hazırlandı” olarak güncellersiniz. Bu şekilde tüm satış aşamalarının ne kadar sürdüğünü, bir satış için ne kadar vakit harcadığınızı görmeye başlarsınız.

Bir satış tamamlandıktan sonra fırsatın durumunu “Kazanıldı” olarak işaretleyip bu fırsatı kapatabilirsiniz.

Tebrikler 🙂

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook