B2B Satış Yapan Şirketlere 6 Öneri

Kurumlara satış yapmak uğraştırıcı olabilir.

Müşterinizi ziyaret etmek, tek bir satış için farklı kişilerle toplanmak, sunumlar yapmak, teklifler vermek, pazarlık etmek gerekir. Her müşteri için farklı sözleşmeler, şartnameler olabilir. Müşterideki farklı muhataplarınızla, ekibinizden farklı kişilerin ilişki kurması gerekir.

Uzun soluklu B2B satış ilişkilerini sürekli başarılı ve karlı kılmada TeamGram size yardım eder.
İşte uzmanlardan bazı ipuçları:

1. Ekip olarak çalışın

Müşteriniz sizden büyük bir kurum olabilir. Her biri kendi konusunda uzmanlaşmış farklı kişileri ikna etmek zorunda kalabilirisiniz. Bunların hepsiyle tek başınıza muhatap olmaya çalışmayın.

TeamGram, aynı müşteriyle yapılan farklı temasları bir arada takip etmeyi kolaylaştırır. Ekip arkadaşlarınızı kolayca bilgilendirir, onların temaslarını kolayca takip eder, satış sürecini daha iyi yönetirsiniz.

2. Müşteriyle her teması not edin

Her telefon görüşmesini, toplantıyı, teklifi not edin ve ekibinizle paylaşın. Karanlıkta olmak sizi başarısız kılar. Bu notlarla müşteriyle olan ilişkinizi aydınlıkta tutar, o anki durumun şirketiniz içinde gerçekçi biçimde algılanmasını sağlar ve satış sürecinin daha doğru yönetilmesine yardımcı olursunuz.

TeamGram ile not yazmak saniyelerinizi alır. Toplantı çıkışında telefonunuzdan bile birkaç satırlık bir not yazıp ekibinizle paylaşabilirsiniz.

3. Müşteri rehberinizi oluşturun

Kurumsal müşterilerle sıcak ve sürekli bir ilişki kurmanın ilk koşulu, orada kimleri tanıdığınızı, onlara nasıl ulaşacağınızı bilmektir.

TeamGram ile müşteri veritabanınızı kolayca oluşturur, kontak bilgilerini günceller, ekibinizle paylaşabilir, üstelik notlarınızı da onlarla ilişkilendirebilirsiniz. Böylece bir kontağınızın telefon numarasına bakarken, bu kişiyle daha önce yapılmış görüşmelerin notlarına da göz atabilirsiniz.

4. Belgeleri kaydedin

Kurumsal müşterilerle ilişkide belgeler önemlidir. Şartnameler, teklifler, sözleşmeler, çizimler… Bunları saklamayı ve ihtiyaç duyan kişilerin erişimine açmayı ihmal etmeyin. Bu belgelere bakmadan yapılan işler, pahalı hatalara yol açabilir.

TeamGram, notlarınıza dosya ekleme imkanı verir. Bu dosyalara ihtiyaç duyanlar, saniyeler içinde ulaşabilirler. Telefonlarından bile.

5. Takip, takip, takip

Kurumsal satışta başarının anahtarı takiptir.

Müşteriniz teklifinizi incelemek için zaman mı istedi? Bütçeleri önümüzdeki ay mı çıkacak? Pazarlık için alternatif tekliflerin gelmesini mi bekliyor? Konuşmanız gereken kişi tatilden dönmedi mi?

TeamGram, ileri tarihte yapılması gereken işleri, günü yaklaşınca size hatırlatır.

6. Toplantılarda sonuç almayı hedefleyin

Müşteriyle toplantı fırsatlarını iyi kullanmak önemlidir. Toplantı sırasında bir bilgiye sahip olmamak, o toplantı sırasında sonuç alamamaya, satış sürecinin uzamasına yol açabilir.

TeamGram kullanarak, toplantı sırasında müşterinizle ilgili her türlü bilgiye anında mobil cihazınızdan ulaşabilirsiniz. Buna notlara ekli şartnameler, sözleşmeler, fiyat listeleri, sunumlar, yazışmalar, çizimler de dahil.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook