CRM Kullanarak Tasarruf Edilir mi?

Hiçbir işletme para kaybetmek istemez. Bir çok küçük işletme, bir müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) sisteminden faydalanmadıkları için hergün biraz para kaybediyor.

Danışmanlar genellikle şirketlere pahalı, özelleştirme ve bakım gerektiren CRM yazılımlarını önerir. Kolay kullanımlı, bir çok ihtiyacı karşılayacak, ucuz bir müşteri ilişkileri yönetimi programına sahip olmak şirketlere bir çok yönden ekonomik faydalar sağlar.

Müşteri kayıtlarını tutacak bir program zaman kaybını yok eder.

İşletme sahipleri “vakit nakittir” lafını çok iyi benimsemiştir. Bir CRM sistemi kullanmak, müşteri kayıtlarının her seferinde yeniden oluşturulması yerine güncellenmesini gerektirir ve zamandan kazanılmasını sağlar. CRM sistemleri ile müşteri kayıtları bir merkezde toplanmış olur. Yetkili tüm şirket çalışanları, müşteriler hakkında yapılan tüm işlemler hakkında güncel kalır.

Kaybedilen, yanlış yere yerleştirilen belgeler sorun olmaktan çıkar.

Müşteriyle paylaşılan teklifler, siparişler, yapılan işlerle ilgili resimler ve dosyalar tek bir yerde tutulmazsa kolaylıkla kaybolabilir. Bir CRM sistemi kullanmak bu sorunu tam anlamıyla çözer. Kaydedilmek istenilen belgeler bir müşteri ile ilişkilendirilerek sisteme girdiğinden, gerektiğinde doğru belgeye anında ulaşılır.

CRM kullanmak müşteri memnuniyetini ve güvenini arttırır.

Müşterinin güveninin artması, kolaylıkla satışların da artmasıyla sonuçlanabilir. Bir müşteriyle iş yaptıktan sonra, aynı müşteriyle bir daha iş yapmak istenir. CRM kullanarak müşteriler ile yapılan tüm iletişimler kayıt altında tutulmuş olur. Aynı müşteri ile aylar sonra yeniden iş yapılacağı zaman, geçmiş iletişimleri hızlıca inceleyerek, kalınan yerden devam edilebilir, hatta daha iyi hizmet verebilmek için bir fırsat olmuş olur.

Yapılacak işlerin takibini kolaylaştırır.

Bir müşteri ile ilgili yapılacak bir iş olduğunda, bu işin takip edilmesi ve müşteriye zamanında geri dönüş yapılması gerekir. Bir müşteri ile ilgili bir iş unutulduğunda, bu durum müşteri ve para kaybı ile sonuçlanabilir. Yapılacak işlerin kağıtlar yerine dijital bir ortamda tutulması, daha verimli ve zamanında iş yapılmasını sağlar.

Şirketin işleri için birden çok program kullanmaya gerek kalmaz.

Bir şirketin ihtiyaçlarını çözmek için birden çok program kullanması gerekebilir. Bu, her program için ayrı ayrı paralar ödenmesi anlamına gelir. Hepsi bir arada bir CRM sistemi kullanarak bir çok ihtiyaç tek bir harcama ile çözülebilir.

Düşük maliyetlerle kısa zamanda büyük faydalar sağlanabilecek bir CRM çözümünü deneyerek, müşteri ilişkilerinizin ne kadar hızla gelişeceğini hemen görmek istemez misiniz?
Teamgram ile yapılacak işlerinizi, müşterilerinizi ve satışlarınızı takip edin.
Şirketinizi daha verimli hale getirin.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook