Müşteri İlişkileri Yönetimi için Daha Pratik Bir Yol Gerekli mi?

Yeni kurulan şirketler başlarda, müşterilerini ve satışlarını takip etmek için excel tabloları ve kağıtlara not alarak işlerini sürdürürler. İş büyümeye başladıkça, bu şirketlerin müşterilerini ve satışlarını kolayca takip etmek için daha iyi bir çözüme ihtiyaçları olur.

Müşteri ilişkilerinizi daha iyi yönetmeye hazır olduğunuzu gösteren 4 durum:

1. Ekibinizin bilgilere ulaşması için tek bir kaynağı yok mu?

Bilgilerinizin bir kısmını excel tablolarında, bir kısmını epostalarda ya da kolayca kaybolabilecek bir kağıt parçasında mı tutuyorsunuz? Bu şekilde ekip arkadaşlarınızın sizin notlarınızı kolayca göremez, müşteriniz ile olan iletişiminiz limitlenir. İşlerinizle ilgili her türlü bilginin tek kaynaktan yönetilmesi şirketinizi daha verimli kılar.

2. Satış ekibinin yaptıklarını öğrenmekte zorlanıyor musununuz?

Büyüyen şirketlerde satış ekibinin aylık satış performansları incelenir, hedefler koyulur. Bu tip değerlendirmeleri yapmak size bir yük gibi gelmemeli. Satış ekibinizin hangi satışlar üzerinde çalıştığını, satışın hangi aşamada olduğunu da sormadan öğrenebilmeniz gerekir.

3. Veri kaybı yaşıyor musunuz?

Çok iyi toplantılar geçirdiğinizi düşünebilirsiniz, ama satış ekibiniz bu toplantı notlarını her zaman aktarmıyorsa önemli detaylar kaybolabilir. Bir çalışanın şirketten ayrılması durumunda, yaptığı işler hakkındaki bilgiler şirketinizde kalmalı, işe yeni başlayan kişi de daha önce neler yapıldığını hızlıca öğrenebilmelidir.

4. Herkes ofiste değilken iletişimde zorlanıyor musunuz?

Sahada çalışan ekibiniz yeni müşterilerle tanışıyor, verilen işleri yapıyorlar. Ama bütün bilgiler elle yazılmış notlara veya kişisel bilgisayarlara kaydediliyor. Herkesin mobil cihazlarından hızlı ve kolayca bilgi girişi yapabildikleri ve tüm ekibin anında bilgiyi paylaşabildiği bir çözüm iletişimi güçlendirir.
Yukarıdaki sorunlardan bir ya da birkaçı şirketinizde de yaşanıyorsa size iyi bir haberimiz var. Bunlar online bir CRM programı kullanarak aşılacak sorunlardır.

TeamGram kullanarak şirketinizde yapılacak işleri, müşterilerinizi ve satışlarınızı kolayca takip edebilirsiniz. Ekip çalışmasını güçlendiren, internet olan her yerden erişebildiğiniz TeamGram’ı deneyin ve şirketinize nasıl fayda sağlayacağınız keşfedin.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook