Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) Kullanmıyor musunuz?

1- Organize olmalısınız

İşlerinizi e-posta, takvim, defterler ve kağıtlarla yönetebileceğinizi düşünebilirsiniz. Ancak bu şekilde büyük resmi kaçırırsınız. Şirketinizdeki tüm bilgiyi tek bir sistemden yönetmek size büyük resmi gösterir. TeamGram, şirketinizde yapılacak işleri, müşteri bilgilerinizi, satışlarınızı, teklif ve siparişlerinizi organize bir şekilde yönetmenizi sağlar. Bilgilerinize internet olan her yerden ulaşarak daha verimli iş yapmaya başlayabilirsiniz. TeamGram kullanarak satışlarınızı artırabilir, iç iletişiminizi hızlıca güçlendirebilirsiniz.

2- Herşeyi aklınızda tutamazsınız

Çok güçlü bir hafızanız olduğunu ve 5, 10 hatta 20 müşteriyi aklınızda tutabildiğinizi düşünelim. Bunlar ile ilgili yapılması gereken işler olduğunu da düşünürsek, belli bir noktada hepsini takip edememeye başlayacaksınız. Sadece aklınızda tutabildiğiniz kadar ile müşteri ilişkilerinizi yönetiyorsanız, şirketinizin büyümesi durmuş demektir. Bir CRM sistemine yüzlerce, binlerce müşterinin bilgisini anında ulaşılabilir bir şekilde kaydedebilirsiniz.

3- Yapılacak işleri kolaylıkla takip edebilmelisiniz

İyi bir sisteminiz olmadan kendinizin ve ekibinizin yapacağı işleri takip etmeniz çok zordur. TeamGram ile yapılacak işlerin takibini kolaylıkla yapabileceğiniz gibi tüm bu işleri ilgili müşteri ile ilişkilendirebilirsiniz. Bu şekilde, geciken ve yaklaşan işleri, hangi satış ve müşteri ile ilgili olduğunu da görerek zamanında farkedebilirsiniz. 

4- E-postalar dağınık durur

E-posta kutusu dolmaya başladıkça içinde gerekli bilgilerin bulunması zorlaşır. Müşterinizle en son ne konuştuğunuzu eposta içinde kolaylıkla bulamazsınız. Şirketinizde yeni çalışmaya başlayan ekip arkadaşlarınız daha önce yollanmış e-postaları göremez ve hatalar yapabilir. Şirketinizde çalışan yeni veya eski herkesin bir müşteri ile ilgili her bilgiye kolayca ulaşabilmesi, tüm iletişimin merkezi bir noktadan yürütülmesi gereklidir.

5- Verilerinizi hiçbir zaman kaybetmemelisiniz

Defterlere, kağıtlara, takvimlere yazdığınız notları büyük ihtimalle birgün kaybedersiniz. Ya da ihtiyacınız olduğunda aradığınız notu bulmakta zorlanabilirsiniz. Bulut tabanlı bir CRM kullanarak verilerinize her an her yerden ulaşılabilirsiniz. Bir müşteri ile toplantıya girmeden önce cep telefonunuzdan tüm bilgileri kontrol edip, daha verimli bir toplantı geçirebilirsiniz.

6- Metriklere ihtiyacınız var

Geçen ay kaç tane satışın tamamlandığını, kaçının yarıda kaldığını, hangi satış temsilcinizin daha iyi performans gösterdiğini, kaç teklifin kabul edildiğini, yapılması gereken kaç işin bittiğini istediğiniz an görebilmelisiniz. Şirketinizi büyütebilmek için verilere bakmalı, yorumlamalı ve doğru aksiyonları almalısınız. TeamGram’ın filtreleme seçenekleri ile ihtiyacınız olan raporlara hızlıca ulaşabilirsiniz.

7- Satış aşamaları çok önemlidir

Müşterilerinizin satış sürecinin hangi aşamasında olduğunu bilmek satışlarınızı daha yönetmenizi sağlar. Bir telefon görüşmesi sonrasında, bir eposta gönderildiğinde veya müşterinizle yaptığınız bir toplantı sonrasında CRM’inize son durumu kolayca kaydedebilirsiniz. Daha sonra da hangi müşteri ile tam olarak nerede kaldığınızı hızlıca öğrenip satışa devam edebilirsiniz.

8- Müşteri geçmişine ulaşabilmek çok değerlidir

Belirli bir müşteri ile ilgili yapılan herşeyi görebilmek istiyorsanız, mutlaka bir CRM sisteminiz olmanız gerekir. Müşteri ilişkileri yönetimi programları bütün iletişimin tek bir noktada tutulmasını ve gerektiğinde kolayca bulunmasını sağlar. Ekip arkadaşlarınızın yazdığı notları, gönderilen teklifleri ve alınan siparişleri görerek, müşterinizle saha önce nasıl ilerlendiğini farkedebilirsiniz. Sorun çıkan yerleri daha iyi görebilir ve ileride önlemlerini alabilirsiniz.

9- Şirketinizde iletişimin güçlenmesi şirketinizi de güçlendirir

Tek başınıza iş yapmak eğlenceli değildir. Ekip arkadaşlarınızla iletişim içinde olmak, birbirinizle notlar paylaşmak işletmenize yardımcı olur. TeamGram ile ekip arkadaşlarınızın çalışmalarından, müşterilerle ilgili neler yapıldığından anlık bildirimlerle haberdar olursunuz. Yazılan notlara dosyalar, fotoğraflar ekleyebilir, yorumlar yapabilirsiniz.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook