Kişi ve Şirketlerinizi Kategorilere Ayırmanın Kolay Yolu: Etiketleme

Şirketinizde, müşterileriniz hakkında toplanan veri sayısı arttıkça içinden gerekli veriyi çıkarıp bulmak zor hale gelebilir. CRM’e kaydedilen tüm bilgiler içinde kaybolmak yerine belirli özelliklere sahip kayıtlara bakmak isteyebilirsiniz.

TeamGram’ın etiketleme özelliği ile bunu kolayca yapabilirsiniz.

Şirketlerinde bir CRM programını yeni kullanmaya başlayanlar için etiketleme özelliği çok önemli görülmeyebilir. Ancak, düzenli olarak etiketleme yapmak, verilerinizi ayrıştırmak ve yönetmek için çok faydalıdır.

Aynı kategorideki müşterilerinize yönelik özel çalışmalar veya kampanyalar yapmak için müşterilerinizi belirli sınıflara ayrımanız gerekebilir.

Örneğin, “Önemli Müşteri”, “İstanbul” veya “Otel” gibi kategoriler, aradığınız kişi ve şirketleri kolayca bulmanızı sağlar.

Sadece İstanbul’da bulunan ve ‘Otel’ etiketine sahip müşterilerinizi yeni bir ürününüz hakkında bilgilendirmek istiyorsunuz diyelim. TeamGram’da bu 2 etikete sahip tüm şirketleri listeyip, ekip arkadaşlarınızı görevlendirerek, bu müşterilerin aranmasını sağlayabilirsiniz.

Nasıl etiket eklerim?

Etiketleri, şirket ve kişileri endüstrilerine, sorumluluk alanlarına, coğrafi bölgelerine, büyüklüklerine göre veya başka şekillerde sınıflandırmak için kullanabilirsiniz.
TeamGram’da bir kişi veya şirkete ya da başka herhangi bir kayda etiket eklemek için önce onun detay sayfasına gidin ve sağ üst köşedeki Düzenle butonuna basın.
“Diğer bilgiler” bölümünü açıp, etiketler alanını ortaya çıkarın.
Açıklayıcı bir etiket ismi yazın. Birden fazla etiket eklemek isterseniz virgül koyarak veya enter’a basarak devam edin. Yazdığınız kelimeler etiket olarak eklenecektir. Bir etiketi silmek için üzerindeki çarpı (X) işaretine basabilirsiniz.
Etiketlerinizi girdikten sonra kaydedin. Yazdığınız etiketler detay sayfasında şirket/kişi ismi altında yazar.
Not: Basit, açıklayıcı etiketler eklemeye özen gösterin ve aynı anlama gelen etiketlerden kaçının.

Belirli etiketlere sahip kayıtları nasıl listelerim?

* Herhangi bir yerde bir etikete tıklamanız, aynı etiketi taşıyan tüm öğeleri listelemenizi sağlar.
* Sol menüde bulunan Etiketler bölümüne girerek şirketinizin TeamGram’da kullandığı tüm etiketlerin bir listesini görebilirsiniz. Bir etiketi silmek veya değiştirmek için imleci üzerine getirip istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Bir etiketin adı değiştiğinde o etikete sahip tüm kayıtlar yeni etiket ismiyle güncellenir.

Bu listeden dilediğiniz etiketleri seçerek bu etiketlere sahip tüm kayıtları listeleyebilirsiniz. Üzerine çalışmanız gerekiyorsa, listelenen kayıtları kolayca excel’e aktarabilirsiniz.

Notları nasıl etiketleyebilirim? #hashtag

 
TeamGram’da ekip arkadaşlarınızla paylaştığınız notları da sınıflandırmanız mümkün.
Yazdığınız notun herhangi bir yerine #hashtagismi şeklinde bir etiket yazabilirsiniz. Notunuzu kaydettiğinizde hashtag eklediğiniz kelime tıklanabilir olur.
Herhangi bir not içindeki hashtag’e tıkladığınızda aynı etikete sahip tüm notlar listelenir. Ya da sol menüden Etiketler bölümüne gelerek tüm etiket ve hashtag’lerinizin listesini görebilirsiniz.

Örnek: Tüm toplantı notlarını listelemek istiyorsanız, #toplantınotları hashtag’ine tıklayın.

 

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook