Mobil CRM Kullanmak Satışları Neden Arttırır?

* Satışlar genellikle ofis dışında gerçekleşir.
Bir CRM sistemi kullanarak daha çok satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak ofis dışına çıktığınız ve bilgisayarınızdan uzaklaştığınız zaman CRM’in sunduğu zengin verilerden faydalanamazsınız.

Satış temsilcileri zamanlarının çoğunu müşteriler ile yüzyüze görüşerek harcarlar. Mobil uygulaması da olan bir CRM kullanarak hareket halindeyken de önemli bilgilere ulaşabilir, yeni şirket, kontak ve satışları birkaç dokunuşla kolaylıkla kaydedebilirsiniz.

* Satış süreci hızlanır, müşteriye ayıracak daha çok zaman kalır.
Ofiste yapmanız gereken işleri yolda halledebilmek yapabilmek size hız kazandırır. Önceden hazırlanan şablonları kullanarak teklif hazırlama, sipariş oluşturma gibi işleri cep telefonunuzdan yapabilirsiniz. Müşterilerinize daha çok vakit ayırabilirsiniz. Bir teklif kabul edildiğinde ofisteki arkadaşlarınız anında haber alıp, siparişi hazırlamaya başlayabilir.

* Mobil CRM toplantı öncesinde de çok değerlidir.
Toplantıya girmeden önce görüşeceğiniz şirketin ve kişilerin sayfalarına bakarak daha önce yapılan görüşme notlarına, satış bilgilerine, alacak/borç durumuna ve yapılan işlere hızlıca göz gezdirebilirsiniz.

Eposta kutunuzda kaybolmak, ilgili eski belgeleri bulmaya çalışmak yerine mobil cihazınıdan CRM uygulamanızı açarak istediğiniz tüm bilgilere saniyeler içinde ulaşabilirsiniz.

* Hatırlatma ve bildirimler her şeyi hatırlamaya yardımcı olur.
Müşteriden müşteriye koştururken yapmanız gereken işleri, ya da katılmanız gereken bir başka toplantıyı unutabilirsiniz. CRM’inizi cebinizde taşıyarak yapmanız gereken işler hakkında hatırlatma mesajları alabilirsiniz. Herhangi bir ekip arkadaşınız sizi de ilgilendiren bir kayıt oluşturduğunda bildirim mesajları ile haber alırsınız. Ofiste olmasanız bile ekibinizle iletişimde olmak şirketinizi daha verimli hale getirir.

* Bazen kopya çekebileceğiniz bir kaynağa ihtiyaç olur.
Beklenmedik bir anda, isimlerini hatırlayamadığınız kişilerle toplantıya girdiğinizi düşünün. Hızlıca telefonunuzda CRM uygulamasını açıp şirketin sayfasına gelerek çalışanlara göz gezdirebilirsiniz. Hem bu kişileri resimleriyle birlikte görebilir, hem de ekip arkadaşlarınızın bu kişilerle ilgili yazdıklarına ulaşabilirsiniz. İhtiyacınız olduğu anda gerekli bilgilere anında ulaşabilmeniz, sizi çok rahatlatır, onları tanıdığınızı düşünen ve konulara her zaman hakim olduğunuzu gören müşterilerinizin memnuniyeti artar.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook