Satış yönetimi çözümleriyle ilgili 5 hatalı görüş

Şirketinizde doğru yazılım çözümünü kullanarak daha verimli çalışır, operasyonel işleri hafifletir ve satışlarınızı arttırırsınız. Satış yönetim çözümü (Müşteri ilişkileri yönetimi – CRM) kullanmak, satış sürecinin daha iyi yönetilmesini, satışların artmasını ve şirketinizin sağlıklı büyümesini sağlar.

İşte satış yönetimi çözümleriyle ilgili bazı ön yargılar:

1- Satışları excelde takip ediyoruz, ayrıca bir programa ihtiyaç yok.Satış yönetimi aslında excelle takip edilemeyecek kadar karmaşıktır. CRM çözümleri, müşteri ve satış bilgilerine her yerden kolayca ulaşılmasına imkan sağlar. Böylelikle uzun vadede şirket hafızanızı da oluşturursunuz. Verilerinizi analiz etmek için excel iyi bir araç olsa da, daha verimli çalışabilmeniz ve daha çok satış için size yardımcı olmayacaktır.

2- Üretim programımız var, CRM’e gerek yok.
Üretim ve satış birbirleri ile ilişkilidir ama tamamen farklı bakış açıları gerektirir. Üretim ve operasyonel işler için kullandığınız çözümler (Kurumsal kaynak planlama – ERP), müşteri ve satış takibi için tasarlanmış CRM çözümlerinin yerini tutmaz. Özellikle satışı geliştirmek isteyen şirketler, CRM çözümlerini öncelik listelerine almalıdır.

3- Satış yönetimi ve üretim programı mutlaka entegre olmalıdır.
Her şeyin bir arada olduğu programlar çok daha karmaşık, uzun süreli eğitim gerektiren, kullanılmayan birçok özelliğin de olduğu ve genellikle daha pahalı çözümlerdir. Ekibinizin verimliliğini artırmayı düşünürken daha büyük bir kaos yaratmak istemezsiniz. Günümüzde entegrasyon neredeyse her yazılımla gerçekleştirilebilmektedir. Önemli olan ihtiyacı tespit ederek, o ihtiyacı karşılayacak en kolay ve uygun çözümü bulmaktır.

4- Muhasebe programımızla entegre çalışacak bir çözüm arıyoruz.
Gerçek ihtiyacınız satış yönetim çözümüdür. Bu konuda şirketinizin ihtiyaçlarına en uygun olduğunu düşündüğünüz, ekibinizin hızla adapte olacağı ve kolay kullanabileceği bir çözüme odaklanın. Böyle bir çözümün sizin muhasebe programınıza entegre olmasını bekleyerek zaman kaybetmeyin. Önce çözümü kullanmaya başlayın, faydayı elde edin ve sonraki aşamada entegrasyon gerekip gerekmediğini değerlendirin.

5- Satış yönetimi çözümünü sadece satıcılar kullanmalıdır.

Bu çözümleri satış ekipleri daha yoğun kullanır, ama gerçekte şirketin tüm çalışanları satışın birer parçasıdır. Yapılan her yeni sözleşme, kazanılan her yeni proje ve üretilen her yeni ürün, tüm ekibin motivasyonunu yukarıya çeker, yeni firkirlerin doğmasına yardımcı olur. Satış yönetim çözümünüzü seçerken şirket içi iletişiminizi güçlendirmenize katkı sağlayacak çözümleri tercih etmek ve tüm ekibin kullanımına açmak önemlidir.


TeamGram, şirketinizde müşteri ile tanışmanızdan siparişin teslimine kadar tüm satış sürecini, cari hesapları ve yapılacak işleri yönetmenizi sağlayan bulut tabanlı bir iş aracıdır. Mobil uygulamaları ve uygun fiyatları ile tüm ekibinizin kolayca kullanacağı CRM uygulaması TeamGram’ı 14 gün ücretsiz deneyin.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook