Satış Hedeflerinizi Belirlemenize Yardımcı 7 Öneri

1- Müşteriniz kim?
Satış hedeflerinizi tutturmak için doğru müşteri adaylarına ulaşmalısınız. Satın alma ihtimali yüksek müşteri profilini önceden belirlemeniz ve bu profile uygun adayları belirlemeniz, vaktinizi doğru müşteriye ayırmanızı sağlar.

2- Mevcut müşterilerinizden yardım alın
Yeni müşteri adayı bulmanın en etkili yollarından biri, bunu mevcut müşterilerinizden istemektir. Doğru zamanda sizi önermelerini isteyin:

  • Müşteriniz memnuniyetini belirttiğinde
  • Satış tamamlandıktan hemen sonra
  • Bir etkinlikte bir araya geldiğinizde

3- Kendinize zorlayıcı bir satış hedefi koyun
Yöneticiniz bir satış hedef koymuş olabilir. Siz yine de sizi daha zorlayacak bir hedef belirleyebilirsiniz. Kişisel hedefiniz ne kadar zorlayıcıysa, satış yapmak için yeni ve yaratıcı yollar keşfetmeniz o kadar kolay olur.

4- Satış aktiviteleriniz için hedefler koyun
Özellikle satış süreci uzun olan bir ürünüz varsa, satış hedeflerini takip etmek kısa vadede çok anlamlı olmayabilir. Bu tip durumlarda, günde yaptığınız telefon görüşmesi sayısı, haftada yaptığınız ürün sunumu, ayda ziyaret ettiğiniz müşteri sayısı gibi aktivite hedefleri belirleyin.

5- Daha çok satmanıza yardımcı teknolojilere yatırım yapın

Müşteri bilgilerini, satış verilerini tuttuğunuz, şirket içi iletişiminizi güçlendirecek, teklif vermek, sipariş kaydı oluşturmak gibi satışla ilgili tüm işlerinizi takip edebileceğiniz bir çözüm kullanın. Örneğin daha çok satış ve kar sağlamanıza yardımcı olacak düşük maliyetli bir CRM çözümü kullanmaya başlayın. TeamGram‘ı 14 gün ücretsiz deneyin.

6- Hedefe ulaşmak için neye ihtiyacınız var?
Satış hedeflerinize ulaşmak için herhangi bir ihtiyacınız olduğunda yöneticinizle konuşmaktan çekinmeyin. Eğitime mi ihtiyacınız var, satış bilgilerine her yerden ulaşabileceğiniz bir uygulamaya mı ihtiyacınız var? Bu isteklerinizi yöneticinize iletin. Böylelikle, nerelerin gelişmesi gerektiğine beraber karar verebilirsiniz.

7- Hedeflerinizi not edin, ölçümleyin ve takip edin.
İstatistiklere göre satış hedeflerini not edenler, satış hedeflerini aklında tutanlara göre daha başarılı oluyorlar. Belirlediğiniz tüm hedefleri not edin ve hedeflerinize ne kadar yakınlaştığınızı takip edin.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook