TeamGram ile Şirketinizde Nasıl Müşteri Destek Sistemi Kurulur?

TeamGram, sunduğu temel CRM çözümlerinin yanı sıra “Uygulamalar” başlığı altında KOBİ’lerin farklı ihtiyaçlarına yönelik dijital formlar yaratabilmelerine de imkan sağlıyor. Üstelik, TeamGram’da oluşturulan formlar anında web sitenizde yayınlanabiliyor ve form verileri TeamGram’a otomatik aktarılıyor.

Böylelikle, müşterilerinizin ilettiği satış, sipariş, servis v.b. destek talepleri (Ticket) TeamGram üzerinden kolaylıkla takip edilebiliyor.

TeamGram’da “Ticket” altyapısını nasıl kuracağım?

1. Öncelikle TeamGram “Uygulamalar” başlığı altında web sitenizde yayınlamak istediğiniz size özel uygulamanızı yaratın. Bu uygulamayı hazırlarken müşterilerinizin web sitenizde doldurmasını istediğiniz form alanları tanımlayın. Hazırlayacağınız uygulamada “Web formunda gözükmesin” seçeneği ile web sitenizdeki formda görüntülenmesini istemediğiniz alanları da ekleyin. Örneğin; “Ticket” hangi kullanıcınıza atanacak, işleme alındığında hangi ek bilgiler girilmesi gerekecek, “Ticket” hangi aşamalarla izlenecek vb. sizin tarafınızdan tamamlanacak alanları belirleyin.

“Özel Uygulama Oluşturma” ile ilgili detaylı bilgi için; https://learn.teamgram.com/tr/customization-overview/building-custom-apps/

2. Şimdi, hazırladığınız özel uygulamanız için bir “Web form” oluşturmalısınız. Bunun için “Uygulama ayarları”na ardından açılan sayfada “Web formu” düğmesine tıklayın ve ilgili alanları doldurun. Web formunuz için doldurmanız gereken alanlarla ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://yardim.teamgram.com/knowledge_base/topics/ozel-uygulama-formlarini-web-form-olarak-kendi-sitenize-eklemek

“Ticket”ları nasıl yöneteceğim?

– Web formunu sitenize eklediğinizde, artık müşterileriniz web sayfanız üzerinden size taleplerini iletebilirler. Bir form doldurulduğunda form bilgileri TeamGram’a aktarılır ve tanımladığınız e-posta adreslerine otomatik bildirim gönderilir.

– E-posta adreslerini tanımladığınız ve uygulama için yetkilendirdiğiniz personeliniz (satış destek, teknik destek v.b.) TeamGram’da açılan “Ticket”ları görebilir, not ya da görsel ekleyebilir ve takip sonrası “Ticket”ı kapatabilirler. TeamGram’da kayıtlı müşteri bilgilerine bakıldığında o müşteri ile ilgili açılmış tüm “Ticket”lar görüntülenir.

– Uygulama sayfasında “Ticket”ları dilediğiniz kriterlerle listeleyebilir, farklı filtreler uygulayabilirsiniz. Örneğin “Eski tarihli açık “Ticket’lar” ya da “Kerem’e atanmış açık Ticket’lar” gibi.

– Bir “Ticket” kapatıldığında sayfadaki “E-posta ile gönder” düğmesine basarak müşterinize “Ticket” ile ilgili bilgi verebilirsiniz. TeamGram üzerinden gönderilen tüm e-postalarda olduğu gibi, müşteriniz bu e-postayı okuduğunda, okundu bilgisi otomatik kayıt edilir.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook