Satış Aktiviteleri Yönetimi ve CRM

İyi satıcı, satış sürecinin kontrolünü elinde tutar. Müşterinin satın almasını beklemez, onu adım adım satın almaya yönlendirir. Bunların içinde en önemli adım da, her zaman bir sonraki adımdır.

Sıradaki İlk Adımın Önemi

Satış, belirsizliklerle dolu bir iştir. Fırsatı kazanmak için yapılacak her işi önceden planlamaya çalışmak gerçekçi değildir. Ama satış fırsatını kazanmak için bir sonra yapılması gereken işi belirlemek çok da zor değildir.

Sonraki Adım Ne Olmalı?

Bir satış fırsatının sıradaki adımı, satıcı tarafından başlatılabilecek ilk aksiyondur. Zamanı bellidir. Satış fırsatını kazanmaya yardımcı olmalıdır.

Görüşme için randevu almak, numune göndermek, şartname almak, keşif yapmak, teklif yazmak, gönderilen teklifi takip etmek için müşteriyi aramak gibi aktiviteler sonraki adımlar olabilir.

Bir teklif gönderdikten sonra müşteriden cevap beklemek ise geçerli bir adım değildir. Çünkü müşterinin araması, satıcının kontrolü dışındadır.

Sonraki Adım Her An Değişebilir

Her şey önceden planlandığı gibi gitmeyebilir. Teklif gönderdikten 3 gün sonra müşteriyi aramayı planlayan satıcı, ertesi gün müşteriden telefon alabilir ve yeni bir teklif hazırlaması gerektiğini öğrenebilir. Bu gelişmelere göre planlanmış adımlar kolayca değişebilir. Önemli olan her fırsat için her zaman planlanmış bir adım olmasıdır.

Ekibinizde herkes adımlarını planlıyor mu? Emin olmanın kolay bir yolu var.

Satış süreci görünümündeki her fırsat kutusunun içinde, o fırsatla ilgili sonraki ilk adım ve bunun planlandığı tarih de gösterilir.

Satış sürecinizi yönetirken, ekibinizdeki herkesin takip ettikleri tüm fırsatlar için sıradaki adımlarını belirlemiş olduğundan emin olun. Sıradaki adımını bilmeyen satıcı, o fırsatın kontrolünü kaybetmiş demektir.

Eğer planlanmış bir adım yoksa, burada mavi renkli bir düğme görülür. Buna basarak hemen sıradaki adım girilebilir. Bunu gördüğünüz fırsatların sahiplerini uyarın.

Zamanında Atılmayan Adımlar

Satış için gerekli adımları zamanında uygulamamak (mesela teklif verdikten sonra takip için müşteriyi aramayı unutmak) satış kaybetmeye yol açabilir.

TeamGram, zamanı geçtiği halde tamamlanmayan adımların tarihini kırmızı renkte gösterir. Satış süreci görünümünde hiç bir fırsatın altında kırmızı renkli bir adım görmediğinizden emin olun, görüyorsanız ilgili ekip üyesini uyarın.

Adım Adım Satışa Doğru

Planlanan bir adım gerçekleştiğinde bunun üstüne tıklayıp işaretleyebilir ve hemen bir sonraki adımınızı girebilirsiniz.

Bu Bir Ekip İşi

Sıradaki adımları girmek ve bu adımlar gerçekleştikçe bunların yerine yenilerini kaydetmek, ilgili satış fırsatlarından sorumlu ekip üyeleri tarafından yapılmalıdır.

Ekip üyelerinizin sorumlu oldukları satış fırsatlarını güncelleyebilmeleri, sıradaki adımlarını takip edebilmeleri için onları TeamGram’a davet etmelisiniz.

TeamGram hesabınız yoksa buradan açabilirsiniz.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook