Yeni Özellik: Farklı Fiyatlandırma

Artık katalogunuzdaki her ürün için birden çok fiyat kaydedebilirsiniz.

Farklı Fiyatlandırma Nedir?

TeamGram CRM’in Premium planı artık farklı fiyatlandırma özelliğine sahip. Bu yeni özellikle, ürün kataloğunuzdaki her ürün ve hizmet için sadece tek bir liste fiyatı değil, bayi fiyatı, toptan fiyat gibi birden çok fiyat türü tanımlayabilirsiniz. Teklif verirken her bir ürünün ve hizmetin birim fiyatını elle ayarlamak yerine, kullanmak istediğiniz fiyat türünü kolayca seçebilirsiniz.

Bu Özellik Kimler İçin?

Müşteri tipine, pazara veya kullanım durumuna göre aynı ürün için farklı fiyatlar uyguluyorsanız, bu özellik teklif verme sürecinizi çok daha kolay ve hızlı hale getirecektir.

İşte farklı fiyatlandırmanın faydalı olabileceği bazı durumlar:

  • Farklı müşteri segmentleriniz varsa ve müşteri segmentine göre farklı fiyatlar belirlemeniz gerekiyorsa: Perakende müşteriler, bayiler, büyük müşteriler gibi.
  • Aynı ürün için farklı pazarlarda farklı fiyatlar uyguluyorsanız: Mesela farklı ülkelerde aynı ürünü farklı fiyatlarla, hatta farklı para birimleriyle teklif ediyorsanız.
  • Aynı ürünü farklı durumlarda farklı fiyatlandırıyorsanız: Mesela uğraştırıcı tedarik prosedürleri ve çok uzun vadeli ödeme koşulları olan müşterilere biraz daha yüksek fiyatlar teklif ediyorsanız.

Bu Özellik Ne Yenilik Getiriyor?

Farklı fiyatlandırma özelliğini kullanmıyorsanız, TeamGram CRM’deki ürün kataloğunuzdaki her ürün için tek bir birim fiyat girebilirsiniz. Elbette teklif kalemlerinde fiyatları elle değiştirme ve satır bazında indirim uygulama şansınız var.  Ancak bunu sürekli yapmak sizi yavaşlatabilir ve hatalı giriş olasılığınızı arttırabilir.

Farklı fiyatlandırma ile öncelikle ürün ve hizmetlerinize farklı fiyat türlerini tanımlarsınız (bayi fiyatı, büyük müşteri fiyatı, vb.). Bu işlemi kontrol panelinizin ürün ayarları bölümünde gerçekleştirirsiniz. Yeni fiyat alanları otomatik olarak ürün kataloğunuzdaki her ürüne eklenir.

Ürünlerinizin her biri için tüm fiyat türlerinin değerlerini girdikten sonra tekliflerinizde farklı fiyatlandırmayı kullanabilirsiniz.

Teklif hazırlarken, her bir ürün kaleminin birim fiyat kolonundaki yeşil renkli $ işaretine tıklayın ve o ürün için tanımlı fiyatlardan birini seçin.

Bu özellik, teklifinizde her bir satırın birim fiyatını elle değiştirme veya indirim uygulama zorunluluğundan sizi kurtarır, zamandan tasarruf etmenize ve hataların engellenmesine yardımcı olur.

Kullanmak İçin Ne Gerekiyor?

Farklı fiyatlandırma, TeamGram CRM’in Premium planında bulunmaktadır. Şirketinizin zaten Premium aboneliği varsa hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer farklı bir abonelik planındaysanız, kontrol panelinizin abonelik sayfasını ziyaret ederek Premium plana kolayca geçebilirsiniz (Bu işlem için sistem yöneticisi yetkisine sahip olmalısınız). 

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook