Ekibinizi CRM Kullanmaya Nasıl İkna Edebilirsiniz?

Bir CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) sistemi kullanmaya başladığınızda satış ekibinizin şirketinize yaptığınız bu yatırıma direnç gösterdiğini görebilirsiniz. Satış temsilcileri teknoloji odaklı değil insan odaklı çalışırlar, yaptıkları iş de bunu gerektirir. Şirketinize müşteri ilişkileri yönetimi sistemi aldığınızda satış ekibinizi de mutlaka bu sisteme adapte etmelisiniz.

İşte ekibinizi CRM kullanmaya alıştıracak birkaç tavsiye:

  1. Şirketinize alacağınız sistemi ekibinizle birlikte seçin, deneme sürecine tüm ekibi dahil edin. Ekibinizde herkesin kullanabileceği kolaylıkta bir sistem seçmeye çalışın.
  2. CRM kullanmanın ekibinize ne gibi kişisel faydaları olacağını anlatın.
  3. Seçtiğiniz sistemin heryerden erişilebildiğinden emin olun. Sahada çalışan satış ekibiniz mobil uygulamalarla ihtiyaç duyulan bilgilere ulaşabilmelidir.
  4. Aldığınız programı özenle kullananları ödüllendirin.
  5. Satış için kullandığınız diğer yöntemleri kaldırın. Başka alternatif bırakmayın.
  6. Mümkünse CRM’inizi yönetecek, gerektiğinde ekip arkadaşlarınıza yardımcı olacak bir CRM temsilcisi belirleyin.

TeamGram , şirketinizde tüm satış süreçlerini ve yapılacak işleri yönetmenizi sağlayan güçlü bir iş aracıdır. Kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra satış ekibinizin verimliliği, müşterilerinizin memnuniyeti ve en önemlisi satışlarınız artmaya başlar. Mobil uygulamaları, uygun fiyatları ve kolay kullanımı ile tüm ekibinizin kullanacağı bir CRM için TeamGram’ı mutlaka deneyin.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook