Mobil CRM – Müşteri İlişkileri Yönetimi ile büyümenizi hızlandırın.



İnternet kullanımı son birkaç yılda büyük ölçüde mobile kaydı. comScore’un raporuna göre 2014 yılında mobil internet kullanımı masaüstü kullanımın önüne geçti. Bugün, göz attığınız internet sitelerinin çoğu, ziyaretlerinin büyük bir kısmını mobil cihazlardan alıyor. 



Şirketlerin iş yapış şekli de bu değişimden payını aldı ve dijital çözümler önem kazanmaya başladı. Bulut tabanlı servislerin gün geçtikçe daha fazla kullanılması ile mobil uygulamaların da sayısı hızlıca arttı. Büyüyen şirketler de işlerini ve özellikle satışlarını daha verimli yönetebilecekleri uygulamalar kullanmaya başladılar.

Bir CRM sistemi kullanarak şirketinizde satış aşamalarını hızlandırabilir, müşterilerinize daha iyi hizmet sunabilir ve sonuç olarak da daha çok satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak ofis dışına çıktığınız ve bilgisayarınızdan uzaklaştığınız zaman CRM’in sunduğu zengin verilerden faydalanamazsınız.

Satış temsilcileri sıklıkla ofis dışına çıkarak müşteri ile görüşmelere gider. Potansiyel bir müşteri ile kısa, ayaküstü bir görüşme yaparken dizüstü bilgisayar açmak genelde mümkün olmaz. İşte tam bu noktada mobil CRM devreye giriyor.

Müşteri ile görüşmeden hemen önce cep telefonundan önceki görüşme notlarına, eski satışlara, güncel satışla ilgili önemli bilgilere ulaşabilmek satışçıyı birkaç adım öne götürür. Müşteri ile yüzyüzeyken ürün listesine göz atabilmek, teklif hazırlayıp hemen yanındayken göndermek satışçının hızlı ve verimli davranabilmesini sağlar.
Teknoloji araştırma şirketi Gartner, 2014 yılında mobil CRM kullanımının %500 artacağını öngörmüştü. Mobil CRM, büyüyen şirketlerin özellikle satış ekiplerine sağladığı bir araç haline geldi. Mobil müşteri ilişkileri yönetimi yapmaya başlayan şirketlerde satışların hızlanması ve artması ile iş yeri sahiplerinin bu yatırımı yapması şaşırtıcı değil.

Mobil CRM’in şirketinize getireceği faydalar:

1- Önemli bilgilere her yerden erişin
İhtiyacınız olduğu anda gerekli bilgilere anında ulaşabilmeniz, sizi çok rahatlatır,konulara her zaman hakim olduğunuzu gören müşterilerinizin memnuniyeti artar.

2- Satış sürecini hızlandırın
Önceden hazırladığınız şablonları kullanarak teklif hazırlama, sipariş oluşturma gibi işleri cep telefonunuzdan yapın. Ofiste yapmanız gereken işleri yolda halledebilmek, zaman alan işleri gerektiği anda kolayca yapabilmek size hız kazandırır. Müşterilerinize daha çok vakit ayırabilirsiniz.

3- Satışlarınızı arttırın

Mobil CRM kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra satışlarınız artmaya başlar. Daha çok müşteriyle kolayca ilgilenebilir, olası hataları sıfıra indirerek daha verimli satış yapabilirsiniz.

4- Ekip iletişimini güçlendirin
Ekip arkadaşlarınızın neler üzerinde çalıştığını görün. Bir teklif kabul edildiğinde ofisteki arkadaşlarınız siparişi hazırlamaya başlasın. Notlar yazın, ekip arkadaşlarınızın yorumlarını beğenin, yorumlayın. Şirketinizde iletişimin artması ile ortak bir bilincin oluşmaya başlaması, şirketinizin büyümesine yardımcı olur.

5- Yapılacak işleri takip edin:
Satış süresince yapılması gereken bir çok iş olacaktır. İlgili kişilere görev verin, ilerlemesini takip edin. Mobil hatırlatma ve bildirimlerle her işin zamanında yapıldığından emin olun.

TeamGram, şirketinizde tüm satış süreçlerini, cari hesapları ve yapılacak işleri yönetmenizi sağlayan bulut tabanlı bir iş aracıdır. Ücretsiz mobil uygulamaları ve uygun fiyatları ile tüm ekibinizin kolayca kullanacağı CRM uygulaması TeamGram’ı 14 gün ücretsiz deneyin.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook