Infographic – 2017 yılında Rakamlarla Satış Etkinleştirme

Satış etkinleştirme, işletmelerde verimliliği ve satışları artırmak için satıcı ve satış yöneticilerine ihtiyaçları olan içeriği, eğitimi ve koçluğu CRM gibi teknolojileri de kullanarak sunmaktır.

Potansiyel bir satışı gerçekleştirebilmeleri için, satış süreci boyunca satıcıların eline doğru bilgilerin doğru zamanda verilmesi ve müşteriyle olan iletişimin güçlendirilmesi gerekir. Satış etkinleştirme halen çok yeni bir konu sayılmasına rağmen, büyüyen şirketler gün geçtikçe bu konuda daha çok çalışma yapmaya başladı.

Satış sunumları, örnek incelemeleri, fiyat listeleri, sözleşmeler, teklifler gibi satışı ilgilendiren içeriklerin tüm satış ekibi tarafından anında ulaşılabilir bir yerde olması, satış ekibinin işini kolaylaştırırken, müşterileriyle daha çok vakit geçirebilmesini ve satışların artmaya başlamasını sağlar. Şirket içi iletişimi güçlendirmek ve satışla ilgili her bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmak için CRM gibi teknolojilere yönelen şirket sayısı da gittikçe artıyor.

CSO Insights isimli araştırma şirketinin 400’den fazla iş adamı üzerinde yaptığı anketten gelen rakamlarla Brainshark’ın satış etkinleştirme hakkında hazırladığı infografiğe hızlıca bir göz atabilirsiniz.

 

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook