CRM Kullanmanın 16 Faydası

Şirketinizde hala bir CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) çözümü kullanmıyorsanız, beraberinde getireceği faydaları incelemenizi tavsiye ediyoruz.

1. Verilerinizin düzenli yönetilmesini sağlar
CRM kullanmak, not defterlerinde, e-posta kutularında, excel tablolarında dağınık bir şekilde duran verilerinizin tek bir yerden yönetilmesini ve tüm ekibinizin anında ulaşabilmesini sağlar. Müşteri bilgileri, satış notları, teklifler, sözleşmeler ve tüm dosyalarınıza her an, her yerden ulaşabilirsiniz.

2. Otomatik veri girişi ile iş süreçlerini hızlandırır
Web sitenizi ziyaret ederek form dolduran müşteri adayı bilgilerinin CRM’inize otomatik kaydedilmesini sağlayabilirsiniz. Yeni bir müşteri adayı geldiğinde anında haber alır, değerlendirme sonrasında kolayca satış takibine başlayabilirsiniz.

3. Satış ekibinin faaliyetlerinin koordine edilmesini kolaylaştırır
CRM kullandığınızda, satış ekibinizde kimin hangi satışla ilgilendiğini, satışla ilgili atılacak bir sonraki adımı görebilirsiniz. Müşteri adaylarınızı değerlendirir, satış ekibinize yönlendirerek satış aşamalarını anı anına takip edebilirsiniz

4. Ekip çalışmasını güçlendirir ve iş verimini artırır
Müşteri ve satış bilgilerinin merkezi tek bir kaynaktan yönetilmesi ile ekibiniz, devam eden satışlar, görüşmeler ve alınan siparişler hakkında güncel bilgi sahibi olur. CRM, ekibinizin ortak akılla çalışmalarını, birbirlerine destek olmalarını sağlar ve iş veriminizi artırır.

5. Eksiksiz satış yönetimi sağlar
CRM çözümlerinin ana faydası, sağlanan etkin satış yönetimi ile daha fazla satışın yolunun açılmasıdır. Müşterinizle görüşmeye başlamanızdan siparişin teslimine kadar tüm süreci CRM’iniz ile yönetirken, bilgiye hızlı erişir, satışlarınızı her aşaması ile takip edebilirsiniz.

6. Müşterilerinizi kategorize etmenize yardım eder
İyi bir CRM çözümü ile müşterilerinizi; endüstrilerine, sorumluluk alanlarına, coğrafi bölgelerine ve benzeri tüm özelliklerine göre etiketleyebilir ve kategorize edebilirsiniz. Böylelikle, belli kriterlere uyan müşterilerinize kolayca ulaşabilir, onlara özel çalışmalar yapabilirsiniz.

7. Daha çok satışla ilgilenebilmenize olanak verir
İlgilendiğiniz satış sayısı arttıkça, tüm bu satışları hata yapmadan takip etmek zorlaşmaya başlar. CRM kullanarak ilgilendiğiniz tüm satışları ve hangi aşamada olduklarını tek bakışta görebilirsiniz. Böylece, hangi satış hangi aşamada kolayca görebilir ve eforunuzu doğru yere yöneltebilirsiniz.

8. Karar süreçleriniz hızlanır ve etkinleşir
İşinizle ilgili her türlü bilgiye verilerin canlı güncellendiği bir bilgi kaynağından ulaşarak, daha doğru kararları, daha hızlı alırsınız. Örneğin, yeni bir müşteriyle kimin ilgileneceğine satıcılarınızın iş yüküne bakarak hızlıca karar verebilirsiniz. TeamGram Pano ile işinizle ilgili önemli göstergeleri tek bir ekrandan takip edebilir, dikkat gerektiren konuları hızlıca fark edebilirsiniz.

9. Teklif hazırlama ve takibini kolaylaştırır
Teklif hazırlama özelliği olan bir CRM ile şirketinize özel teklif şablonları yaratır, hazır şablonlarla kısa sürede kurumsal ve standart teklifler oluşturabilirsiniz. TeamGram’da, gönderdiğiniz teklifler okunduğunda cep telefonunuza bildirim gelir ve size, müşterinizi doğru zamanda aramak kalır.

10. Saha ekibinin verimliliğini arttırır
Mobil uygulamaları olan bir CRM çözümü, tüm ekibin işle ilgili tüm bilgilere her yerden ulaşmasını sağlar. Mobil CRM ile toplantılara, müşteri ziyaretlerine ya da servise giden ekipleriniz; sahadan veri girebilir, önemli bilgilere anında ulaşır ve şirkette olup bitenleri anı anına takip edebilir.

11. Satış ekibinin performansını ölçümlemenize yardımcı olur
CRM kullanarak satış ekibinizdeki her bir satış yöneticiniz için istatiksel bilgilere ulaşabilirsiniz. Kim kaç müşteri/satış ile ilgileniyor, beklenen/gerçekleşen satışlarımız, geçen ay yapılan satışların toplam tutarı? Tüm bu bilgilere anında ulaşır, performansları ölçümler, gelişmesi gereken noktaları keşfederek satış ekibinizi doğru yönlendirirsiniz.

12. Yapılan işleri takip etmenize yardım eder
İş listesi özelliği olan bir CRM ile şirketinizde işlerinizi daha etkin yönetir, iş verimliliği sağlarsınız. TeamGram ile ekip arkadaşlarınıza görevler verir, kolayca takip edersiniz. Bir görevlendirme yaptığınızda ilgili ekip arkadaşınıza bilgilendirme gider, görev tamamlandığında anında haberiniz olur.

13. Çok satan ürünlerinizi anında fark etmenizi sağlar
CRM çözümleri tüm ürün ve hizmetlerinizi kaydederek teklif ve sipariş hazırlamanızı kolaylaştırır. Üstelik müşterilerinizin hangi ürünlerinize daha çok ilgi gösterdiğini belirlemenize ve azalan ürünlerinizi anında fark etmenize yardımcı olur. Ürün listenizin her zaman güncel kalmasını ve ekibinizin güncel bilgilere her yerden ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

14. Müşterilerinizin sipariş geçmişini gösterir
Mevcut müşterilerinize yeniden satış yaparak ya da sizi önermelerini isteyerek yeni satış potansiyeli yaratabilirsiniz. Müşterilerinizin sipariş geçmişini inceleyerek yeniden alım yapabilecekleri belirleyebilir, ürün/hizmetinizden memnun olan şirketlere ulaşarak sizi önermelerini isteyebilirsiniz.

15. Müşteri memnuniyetini arttırır
Şirketinizde CRM “Müşteri İlişkileri Yönetimi” çözümü kullanarak müşterilerinizle ilgili tüm bilgileri (görüşme/toplantı notları, satış takipleri, teklifler, siparişler, görevler, v.b.) yakından takip eder, müşteri ihtiyaçlarına anında cevap verirsiniz.

16. Şirket içi iletişimi güçlendirir
TeamGram, ekibinizin önemli bilgileri kaydetmesi, paylaşması ve gerektiğinde her yerden ve her cihazdan ulaşabilmesi için şirketinize özel bir platform sunar. Satış görüşmeleri, sektörel haberler, yapılan işler ve diğer önemli gelişmeler hakkında notlar yazın, ilgili fotoğraf ve dosyaları ekibinizle paylaşın. Ekibinizin paylaştığı notları yorumlayın, beğenin.

TeamGram’ı Ücretsiz Deneyin
TeamGram, şirketinizde müşteri ile tanışmanızdan siparişin teslimine kadar tüm satış sürecini, cari hesapları ve yapılacak işleri yönetmenizi sağlayan bulut tabanlı bir iş aracıdır. Mobil uygulamaları ve uygun fiyatları ile tüm ekibinizin kolayca kullanacağı CRM uygulaması TeamGram’ı 14 gün ücretsiz deneyin, şirketinize sağlayacağı faydaları keşfedin.
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook