Müşteri Adaylarınızı Tek Yerden Yönetin

Müşterileriniz size çeşitli kanallardan ulaşır. Tüm müşteri adaylarını aynı yerde toplamak, nitelikli olanları belirledikten sonra satış sürecini başlatmak en iyi sonuçları elde etmenizi sağlar.

Müşteri adaylarının size ulaşmak için kullandığı en yaygın yolları inceleyelim.

Telefon: 

Telefonla konuşmak, müşterilerle iletişim kurmanın en bilinen ve en etkili yoldur. Ancak telefon görüşmelerinin içeriğinin kaydının tutulması ve ekip arkadaşlarıyla paylaşılması çok zordur. Tüm telefon görüşmelerinden hemen sonra görüşme detayları ile ilgili not yazılması ve ekip arkadaşları ile paylaşılması oldukça önemlidir. Müşteri görüşmelerinin paylaşıma açılması, müşterilerinize -telefonu ekibinizden kim açarsa açsın- daha iyi hizmet vermenizi sağlar ve satışlarınızın artmasına yardımcı olur.

E-Posta:

E-posta müşterilerle iletişim kurmayı kolaylaştırsa da, e-posta sayısı arttıkça önemli olan yazışmaları bulmak zorlaşır. Geçmişteki yazışmalarınızı ekibinize yeni katılanlar göremez ve ilerideki satışlar için önemli detayları kaçırabilir.
E-postaların içe aktarılmasına izin veren bir CRM seçerek, önemli bilgileri asla kaybetmezsiniz. Satışlarınızla ilgili e-postalarınızı tek bir yere kaydetmek, müşterinizle olan tüm yazışmaların kendiniz ve satış ekibiniz tarafından kolaylıkla erişilebilir olmasını sağlar.

Web Sitesi Formları:

Şirketlerin web sitelerine, özellikle iletişim sayfasına web form eklemesi artık standartlaşmış bir uygulamadır. Bu, sitenizi ziyaret eden müşteri adaylarının sizinle iletişime geçmesi için kolay bir yoldur. Standart olarak kullanılan web formlar işletmeniz için önemli bazı bilgileri toplayacak özel alanlara sahip değildir. Satış ekibiniz için daha fazla bilgi toplamanız gerekebilir. Bir çok durumda, doldurulan formlar sadece yetkisi olan kişiye e-posta ile bildirilir ve ekipte ilgili kişilere tek tek yönlendirilmesi gerekir.

TeamGram, web sitenize kolaylıkla yerleştirebileceğiniz formlar oluşturmanıza olanak verir. Bu web formlara işletmeniz için önemli tüm bilgi alanlarını ekleyebilir, toplanan bilgilerin otomatik olarak ekibinizde ilgili kişilere yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Fuarlarda Toplanan Kartvizitler:

Katıldığınız fuar ve etkinliklerde konuştuğunuz kişi sayısı arttıkça konuşmanıza ait detayları hatırlamak da zorlaşır. Bir çok kartvizit topladınız, belki arkalarına ufak tefek notlar aldınız, peki şimdi ne olacak?

Topladığınız kartvizitlerdeki bilgiler ile yeni müşteri adaylarınızı değerlendirmeye başlamalısınız. Bu kartvizitleri cep telefonunuzu kullanarak CRM e kaydededebileceğiniz, hatta fuarda ayak üstü konuştuğunuz önemli konuları anında not etmenize izin veren mobil uygulamaları olan bir CRM kullanmak çok işinize yarayacaktır.

Toplu Müşteri Listeleri:

Çeşitli excel tablolarına kaydettiğiniz, her zaman güncellenemeyen müşteri listeleri her işletmede vardır. Bu excel listeleri güncelleme ve paylaşım zorlukları nedeniyle istediğiniz her an işinize yarar durumda değildir. İdeal olarak müşteri adaylarınızla herhangi bir iletişime girildiği anda bundan haberdar olmak ve bu yeni iletişimi kayıt altına almak istersiniz.

Müşteri adaylarının değerlendirilmesi ve satış potansiyeli olanların belirlenmesi satış sürecinin ilk adımıdır. Kullandığınız CRM in elinizdeki listeleri kolayca değerlendirebilmenizi sağladığından emin olun. TeamGram, elinizdeki bu listeleri hızlıca içeri aktarmanıza ve tüm etkileşimleri kaydedip kolayca takip etmenize yardımcı olur.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook