Müşteri Adayları için İki Yeni Statü

Müşteri adayı değerlendirme sürecinizi gelişterecek ve ekip arkadaşlarınızı daha iyi bilgilendirmenizi sağlayacak iki yeni müşteri adayı durumu ekledik:

  • Belirsiz
  • Önceden girilmiş

Belirsiz müşteri adayı durumu, tüm eforlara rağmen müşteri hakkında karar vermeye yeterli bilgi alınamadıysa kullanılabilir. Ekibiniz bu kişilere ulaşamadığında veya değerlendirme sorularınızı bulmaya fırsat bulamadıysa müşteri adayınızı bu duruma getirebilirsiniz. Bu yeni durum Nitelikli ve Niteliksiz adaylarınız arasında daha iyi bir ayrım yapmanızı sağlayacak.

Önceden girilmiş müşteri adayı durumu genellikle mükerrer kayıtlar için kullanılır. Müşteri adaylarınız, çeşitli kaynaklardan gelebildiği için, özellikle de CRM’inize yeni gelen adayların hacmi arttığında, tekrar eden kayıtlar olabilir. Müşteri adaylarını topluca içeri aktarmak, kartvizitleri taramak, webformdan gelen bilgi isteklerine cevap vermek derken, bir noktada bazı müşteri adaylarınızın veri tabanınıza daha önceden kaydedilmiş olduğunu farkedebilirsiniz. Rapor alırken veya değerlendirme sürecinde müşteri adaylarınızı daha iyi sınıflandırmak için mükerrer kayıtları Önceden girilmiş olarak işaretlemeyi unutmayın.

Müşteri adayı yönetimi hakkında daha fazla bilgi almak için bu yazımızı okuyun: Müşteri adaylarını değerlendirmek neden önemlidir?

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook