Verimliliğinizi Artırmaya Yardımcı 5 Alışkanlık

Tırnak kemirmek, yiyecekleri ağzımız açık yemek, düşünmeden konuşmak. Bunların hepsi kötü alışkanlıklar olarak adlandırılabilir.

Bunlar kişisel alışkanlıklarımız. Peki ya işteki kötü alışkanlıklarımıza ne demeli?

Satış personelleri, neredeyse her gün kötü alışkanlıklarını beraberinde getiren bir kasırganın ortasında kalıyorlar, bu da verimliliklerini azaltıyor. Siz de mi böyle yapıyorsunuz?

Küçük gözüken şeylerin verimliliğinizi aslında nasıl etkileyebileceğini fark ettiğiniz an, kararlarınızın sorumluluğunu daha çok alabileceksiniz.

Peki bunu yapabilmek için, verimliliğinizi gerçekten artırabilecek alışkanlıklar kazanmaya ne dersiniz?

O zaman gelin birlikte, satış çabalarınızdan olumlu sonuçlar elde edebilmeniz ve daha fazla satış yapabilmeniz için size yardımcı olacak 5 yönteme bakalım:

1) Sabahki işlerinizi aceleye getirmeyin

Kendinizi sabahları çok ihtiyacınız olan bir bardak kahveyi bile içmeyi unutacak kadar aceleyle hareket ederken mi buluyorsunuz? Sabahları bu kadar koşuşturmak gün içindeki ruh halinizi ve verimliliğinizi kötü yönde etkileyebilecek sorunlar yaratabilir.

Güne cinnet geçirmeden başlayabilmeniz için elinizden gelen her şeyi yapmanız lazım. Önünüzdeki güne hazır olabilmeniz için beyninize reset atmanız gerekir. Güne adrenalin patlaması yaşayarak başlamaktan kaçınmalısınız, aksi takdirde gün içinde kaçınılmaz bir çöküş yaşarsınız.

Önde gelen satış temsilcilerinin sabahları normalde uyanmaları gereken saatten yaklaşık 20-30 dakika daha erken kalkma alışkanlıkları var ve güne meditasyon yaparak başlıyorlar. Araştırmalar, meditasyon yapan kişilerin görevlerine daha uzun süre odaklanabildiklerini ve çok fazla işin sorumluluğunu bir arada almaktan kaçındıklarını gösteriyor. Bu sayede, bir görevi tamamladıktan sonra daha az negatif geri dönüş bildiriyorlar. Headspace uygulamasını hiç duydunuz mu? Size sabahları odaklanabilmeniz için yönlendirmeli meditasyon seansları sunuyor.

2) Önce zor olan görevlerle başlayın

Kolay olan görevleri zor olanlara hiç başlamadan aradan çıkarma fikri sizi cezbediyor olabilir. Belki de zorlayıcı işlerden dolayı endişe duyuyorsunuz? Genelde yapılan şey zor olan işleri hep yapılması gerekenler listesinin en altına itmek oluyor… ta ki haftalarca dokunmayana dek.

Asıl yapıyor olmanız gereken ise zor olan işleri sabahtan bitirerek daha kolay olan aktiviteleri sonraya bırakmak. Bunu başarabilmek için bir tane yapılması gerekenler listeniz olsun. Bu liste, görevlerinizi öncelik sırasına koymanıza ve yapmanız gerekenleri düzenlemeye yardımcı olacaktır.

3) Maillerinizi sizin için en uygun olan zamanda kontrol edin- gelir gelmez değil

Görevlerinize odaklandığınız sırada gelen mailler dikkat dağıtıcı birer faktör olabilir. Eğer gelen kutunuz dolup taşıyorsa mailleriniz arasından en acil olanlara cevap verdiğinizden emin olun. Mailler ve işiniz arasında sürekli gidip gelmek uzun vadede size yarar sağlamaz.

Mailler için farklı bir zaman ayırın. Mailleri okumak ve cevaplandırmak için çeşitli zaman aralıkları belirleyin. Öncelikle şu anki görevlerinizle başa çıkabilmeniz gerekiyor, mailleriniz siz tamamen hazır olana kadar bekleyebilir.

4) Öğle arasında çalışmayın

NPR’a göre, öğle yemeği yerken çalışmak düşünme sürecimiz için iyi değil. Yaratıcılığı köreltiyor. Buna rağmen yalnızca beş insandan biri öğle arası vermek için masasından ayrılıyor.

Belki de bu ofis kültürünüzün içine işlemiştir? Üzerinizde baskı oluşturan bir teslim tarihiniz mi var? Gün ortasında bir ara vermek yenileyici olabilir. Masanızdan veya ofisinizden ayrılın ve başka bir yerde yiyin. Kafeteryaya, restorana veya park gibi açık bir alana gidebilirsiniz.

5) TeamGram ile daha fazla verimlilik

TeamGram’ın müşterilerinizin deneyimlerini iyileştirmek için çalışmasından dolayı, TeamGram’ı satış aktiviteleriniz ve görevleriniz için kullanmak bir satış temsilcisi olarak daha verimli hale gelmenize yardımcı olur. Anımsatıcılar, uyarıcılar, kuşbakışı yönetim ve fırsat takibi gibi özellikler sayesinde satış ekibiniz tekrar eden uğraştırıcı işlerden kurtulmayı başarabilecek, böylece satışları kapatmaya daha fazla vaktiniz kalacak.

 

Kendinize sorun:

  1. Neden daha verimli olmak istiyorum?
  2. Nasıl daha fazla iş bitirebilirim?
  3. Neden verimli değilim?/Tembelliği nasıl bırakabilirim?

Bu sorular satış ekibinizin daha verimli hale gelmesine yardımcı olacak ve büyük resme pek fazla katkısı olmayan görevlere daha az zaman harcamanızı sağlayacak; yani satışları tamamlamanıza.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook